Anna Moner presenta a Alacant Les mans de la deixebla, Premi Enric Valor de Novel·la

9-11-2011

L’obra s’ha presentat hui a la Diputació d’Alacant

Imatge

La novel·la Les mans de la deixebla, d’Anna Moner, l’obra guanyadora de l’últim Premi Enric Valor de Narrativa, s’ha presentat hui a la Diputació d’Alacant, institució que patrocina el guardó amb 17.000 €. En l’acte ha participat, a més de l’autora, el diputat de Cultura Juan Bautista Roselló, qui ha destacat «la importància que té donar suport a la nostra llengua en la seua forma culta». D’altra banda, Anna Moner ha assegurat que el guardó ha significat «un important al·licient per a continuar imaginant i escrivint ficcions». L’obra, que tindrà la versió electrònica abans de Nadal, es presentarà a València –de la mà de l’escriptor Manuel Vicent– i també a Vila-real i a Xàtiva, entre altres localitats.


Les mans de la deixebla ens submergeix en una espiral d’obsessions i bogeria per a mostrar-nos el costat més fosc de la recerca del coneixement i la perfecció a través de les memòries de Fabrizzio Scarpa –un prestigiós cirurgià italià del segle XVIII fascinat pels cossos deformes que s’instal·la a la ciutat de València– i de l’estranya relació que manté amb Brunel·la, la seua bella deixebla, i el jove i peculiar Zacaries. Els sòrdids experiments secrets que duen a terme al laboratori situat en una aïllada alqueria de l’horta de València creen una atmosfera tèrbola i obscura que es completa amb uns personatges psicològicament complexos i plens de sentiments contradictoris i agredolços.


Anna Moner (Vila-real, 1967) és artista i llicenciada en Història de l’Art. Des de 1987, forma equip artístic amb Sebastià Carratalà. La seua obra s’ha exposat, entre altres ciutats, a València, Castelló, Sevilla, Nantes, Ceret, Bordeus i París. D’altra banda, han publicat articles en revistes especialitzades com ara Cimal Arte Internacional, Ars Mediterranea, Serra d’Or, Mètode, etc.


L’any 2006, va obtenir amb La Venus i el lliri el Premi de Relats de Dones de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, certamen que ha tornat a guanyar el 2010 amb Les finestres de l’ànima. És coautora de l’obra teatral La morta enamorada, estrenada el 2010 al Gran Teatre d’Alzira per la companyia del mag Yunke. Amb Les mans de la deixebla, la seua primera novel·la, ha guanyat el Premi Enric Valor de Novel·la de la Diputació d’Alacant 2010.

Tornar