Enric Lluch guanya el Premi Xaro Vidal 2011

14-2-2011

La guanyadora és una obra de teatre d’aventures en vers

L’obra Tres nobles en un grapat i un soldat enamorat, de l’escriptor Enric Lluch, ha estat la guanyadora de l’XI Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent. Aquest divendres, 11 de febrer, a les 22.30 h, es farà públic el veredicte i l’autor rebrà els 3.600 € amb què està dotat el premi. L’acte de lliurament tindrà lloc en el Teatre Don Enrique de Carcaixent i anirà seguit de la representació de l’espectacle Zoo, de la companyia Yllana. El llibre es publicarà el pròxim any en la col·lecció «Micalet Teatre» d’Edicions Bromera.


En Tres nobles en un grapat i un soldat enamorat, el protagonista, Fabregat, amb l’ajut de Mustafà, aconsegueix l’amor de la princesa en contra de les pretensions de tres nobles aspirants i de l’opinió del rei, que desitja per a la filla un marit amb més títols i riqueses. Amb aquest text, l’autor presenta una obra de teatre d’aventures, en vers, escrita perquè la gent que llija o interprete el text es puga divertir. Un altre dels objectius és demostrar que la representació d’una obra de teatre en l’àmbit escolar és una magnífica manera de contar una història i una ocasió excepcional per a viure experiències que, de bon segur, enriquiran la personalitat de l’alumnat.


Enric Lluch Girbés (Algemesí, 1949) és llicenciat en Història i ha treballat com a docent, encara que actualment es dedica exclusivament a la literatura, bàsicament per a infants i joves. Ha publicat algunes obres de teatre infantil i uns setanta llibres de narrativa, alguns d’ells transcrits al sistema Braille, traduïts a totes les llengües de l’Estat, al francès, a l’anglés i al portuguès.


El Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent respon a la voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent de dignificar el gènere teatral en el seu vessant infantil i de fomentar l’afició al teatre dels més menuts. Es tracta d’un dels certàmens més ben dotats econòmicament de tot l’Estat dins de la modalitat de teatre infantil. Pel que fa a la participació, cal assenyalar que les 20 obres presentades en aquesta edició –5 més que en l’edició anterior– procedien de tot el nostre àmbit lingüístic, tant del territori valencià com de Catalunya i les Illes, un aspecte que demostra l’interés i l’expectació que desperta el Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent.


El jurat d’aquesta convocatòria ha estat integrat per Joan Muñoz Crespo, director del Teatre del Raval de Gandia i de Pluja Teatre; Pasqual Alapont, escriptor, dramaturg i director de la col·lecció «Micalet Teatre»; Abel Guarinos, director de la Mostra de Mim de Sueca; Juan Ignacio Barrachina, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent, com a president, i Consuelo Soler, tècnic de cultura de l’Ajuntament, com a secretària.

 

 

Tornar