José Manuel Almerich presenta a València Paisatges fortificats

20-12-2011

L’obra de gran format i profusament il·lustrada acosta el llegat que representen les fortaleses valencianes

tl_files/llibres/mini/biogra/paisatgesfortificats.gif

Aquest dijous 22 de desembre es presenta a València Paisatges fortificats. Torres, muralles i castells a les terres valencianes, de José Manuel Almerich, nou títol de la col·lecció «Grans Obres Bromera». L’acte tindrà lloc a les 19.30 h, al Centre Excursionista de València (Plaça de Tavernes de la Valldigna, 4), i hi intervindran Miguel Aparici Navarro, president de l’Associació Espanyola d’Amics dels Castells, i la fotògrafa Susana Márquez, autora de les espectaculars imatges que il·lustren l’obra.
Aquest llibre, publicat també en castellà, continua el viatge pel patrimoni natural que es va iniciar amb altres obres editades en aquesta col·lecció amb gran èxit: Espais naturals del litoral valencià, Espais naturals. Terres interiors valencianes i Espais naturals. Paratges per descobrir. Com els títols anteriors, Paisatges fortificats es presenta en una edició de regal molt acurada amb més de 150 fotografies en color. L’obra recull el llegat històric i cultural que constitueixen les nombroses fortaleses valencianes i ens permet visitar els escenaris més atractius i espectaculars, des dels santuaris i les ermites fortificades fins a les ciutats emmurallades i els castells enfilats a la roca que esquitxen el nostre territori.
Les fortaleses valencianes, de diferents orígens i èpoques, constitueixen un llegat històric i cultural sovint per descobrir. Som terra de castells, de roca i de frontera, conseqüència de la diversitat de cultures i de l’aïllament de grups socials amb un sentiment ben fort de territorialitat i d’arrelament a la terra. Així, Paisatges fortificats. Torres, muralles i castells a les terres valencianes ens ofereix un recorregut suggeridor i evocador que ens traslladarà als orígens de la nostra personalitat com a poble i com a societat. No pretén ser un aprofundiment històric, ni tan sols artístic, sols vol presentar la grandesa i la diversitat del nostre patrimoni i el que ha significat l’arquitectura militar i defensiva per al nostre poble.
José Manuel Almerich (Torrent, 1963) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i ha fet grans aportacions a la divulgació del patrimoni cultural i natural valencià mitjançant la publicació de més d’una vintena de llibres, entre els quals hi ha Els rius. Camins d’aigua i de vida; Espais naturals del litoral valencià, i Espais naturals. Terres d’interior valencianes, guardonat amb el Premi al Llibre Millor Editat que atorga la Generalitat Valenciana.

Tornar