L'estany de foc, el llibre més venut de Nadal

11-1-2011

Subsòl, El joc de Déu i Joanot Martorell. Un cavaller sense fronteres se situen entre els llibres més regalats

L’estany de foc, de Silvestre Vilaplana, s’ha consolidat com el llibre de Bromera més venut d’aquest Nadal. La mestria amb la qual Vilaplana entrellaça realitat i ficció per a narrar un dels episodis més sagnants de la Inquisició a les nostres terres ha captivat els lectors. La novel·la relata la persecució més gran feta mai contra una obra escrita i els seus posseïdors, que involucrà els estaments religiosos, la noblesa i, sobretot, els jueus conversos que amagaven la seua fe. La dissortada existència dels protectors d’aquesta obra anirà aparellada a la sort de l’últim exemplar d’aquest llibre excepcional. Dins de la col·lecció «L’Eclèctica», cal destacar també l’èxit de Subsòl, el joc literari que set autors de renom ens han plantejat sota el pseudònim d’Unai Siset, i El joc de Déu, de Salvador Macip, una comèdia irreverent i hilarant que parodia el món científic i la manipulació de masses.

 

Una altra de les obres que més s’ha regalat aquest Nadal, també de Silvestre Vilaplana, ha sigut Joanot Martorell. Un cavaller sense fronteres. Es tracta d’una biografia il·lustrada de gran format, amb voluntat clarament divulgadora, a través de la qual ens acostem a l’apassionant vida de l’autor de Tirant lo Blanc, 600 anys després del naixement de l’escriptor. La història d’aquest insigne cavaller no té fronteres i esdevé un fil conductor ideal per a conéixer una part del nostre passat alhora que permet entendre l’abast d’un llibre magnífic, un referent universal, com és el Tirant.

 

Els més joves han optat per la literatura de vampirs, i entre els llibres més venuts, destaquen els dos primers títols de la saga de L. J. Smith, Despertar i Conflicte. Un triangle amorós mortífer que va molt més enllà dels sentiments humans protagonitzat per dos germans vampirs i una jove adolescent.

 

Entre els més menuts, destaca l’èxit de la col·lecció «El Bagul dels Monstres» i Els fabricants de muntanyes, Premi Lazarillo al millor àlbum il·lustrat. La col·lecció «El Bagul dels Monstres» està formada per deu títols que tenen com a protagonistes monstres o criatures de l’imaginari infantil relacionats amb la por però presentats amb molt d’humor i fantasia. Una col·lecció a tot color i amb textos d’Enric Lluch per a perdre la por amb una lectura ben entretinguda. Els fabricants de muntanyes, d’Alberto Pérez i Jorge del Corral, és una història tendra i divertida que ens trasllada als temps remots de gegants, olifants i dracs per a descobrir un ofici màgic, i inclou unes il·lustracions molt acurades.

Tornar