La casa de gel
 Joan Pons 

 

«Em dic Simó Vallès i som l’home més lleig del món». Després d’estudiar a Barcelona, Simó torna a Menorca amb el triple objectiu de trobar feina, escriure una novel·la i casar-se. Enamorat d’una bella peixatera, treballa de periodista i reescriu la novel·la que ha de fer que aquesta l’estimi a pesar dels seus trets simiescos. Un esforç que el guia també en la resolució del secret més ben guardat del seu pare. Veterà de la División Azul, va escoltar, durant el setge de Leningrad, la terrible llegenda russa d’una capriciosa emperadriu que casà el bufó de la cort i una criada i els obligà a passar la nit de noces entre blocs de gel. En tornar de Rússia convertit en un heroi, Arístides Vallès decidí protegir el fill i la dona d’uns fets esgarrifosos ocorreguts al final de la guerra civil espanyola.

 Només si aconsegueix fondre les parets de la casa de gel que el reclouen, Simó coneixerà la veritable identitat del pare i, a la vegada, podrà entendre la meravellosa complexitat de l’amor. 

 Ambientada a la Menorca actual, guanyadora del XXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, La casa de gel, pel seu estil sintètic, fragmentat i ple de poderoses imatges poètiques, és una rara perla dins el panorama de la literatura catalana actual.

 

número 006
Autor/a:
Joan Pons
Coberta:
Carles Barrios a partir d'una fotografia de Tomás Rodríguez / Corbi
Format:
11,5×18 cm
Pàgines:
208
Edició:
1
ISBN:
9788498248319
9,95 €
Comparteix-ho : Facebook Twitter

Altres obres de l'autor/a: Joan Pons

Usuaris que han comprat aquest llibre s’han interessat per:
Alertes
Vull rebre informació sobre:

Les pròximes obres de l’autor/a:
Joan Pons

Els pròxims títols de la col·lecció Bromera Portàtil: